Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Signmark

Επιστρέφουμε μετά από μια μικρή παύση (λόγω δικών μου προσωπικών θεμάτων) αποκαλύπτοντας ένα μυστικό, που ίσως δεν είναι και τόσο μυστικό! Δεν είναι μπαρ, δεν είναι καφετέρια, δεν είναι ταβερνάκι, δεν είναι κάποιο μέρος που μας ενθουσίασε!

Το σημερινό μας μυστικό είναι η μουσική! Η μουσική που εμένα προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ! Στην μουσική, στα τραγούδια βρίσκω καταφύγια! Άλλοτε για να ελευθερωθώ και να ξεσπάσω, άλλοτε γιατί ανακαλύπτω την δύναμη που δεν βρίσκω μέσα μου!

Την Κυριακή λοιπόν, ανακάλυψα τον Signmark! Ο Signmark αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού καθώς «γεννήθηκε Κωφός σε έναν κόσμο όπου η μουσική είναι για τους ακούοντες». Κατάφερε όμως να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, αποδεικνύοντας πως με ισχυρή θέληση και πολύ προσπάθεια τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτό που στους ακούοντες φαντάζει ακατόρθωτο, ο συνδυασμός των δύο φαινομενικά αταίριαστων κόσμων, των Κωφών και της μουσικής, έχει για τον Signmark μια απλή εξήγηση: «Μου αρέσουν τα προβλήματα των οποίων η λύση φαντάζει αδύνατη. Απλώς συνδύασα τους δύο αυτούς κόσμους και με τη βοήθεια της ομάδας μου κατάφερα να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου!».

Μόλις βγήκε ο Signmark στην σκηνή, τα πράσινα μπαλόνια που είχαν δώσει στην είσοδο και μέχρι εκείνη την ώρα πετούσαν απο χέρι σε χέρι, κατέβηκαν, τα αγκαλιάσαμε και νιώσαμε την μουσική! Έτσι μπορείς να νιώσεις την μουσική σε όλο σου το σώμα! Κρατώντας ένα μπαλόνι αγκαλιά! Η μουσική ξεκίνησε να παίζει δυνατά και ο Signmark να δίνει όλο του τον εαυτό, να τραγουδάει στην Νοηματική! Φυσικά μαζί του ήταν και η "φωνή" του, ένας τραγουδιστής εξίσου ενεργητικός για εμάς τους ακούοντες! 

Οι εικόνες μαγευτικές! Οι κινήσεις αρμονικές, ζωντανές και με απίστευτο ρυθμό! Ζωντάνια πάνω στην σκηνή, να χορεύει, να τραγουδάει και να μας καθηλώνει!

Την επόμενη μέρα όταν έψαξα να βρω βίντεο του, η λατρεία μου προς αυτόν, υπερδιπλασιάστηκε! Οι στίχοι απίστευτοι, με μοναδικά νοήματα που σου δείχνουν ότι όταν υπάρχει θέληση μπορείς να κάνεις τα πάντα! Κυριολεκτικά τα πάντα!

Τα τρία καλύτερα κατά την γνώμη μου τραγούδια, που με μάγεψαν, με έκαναν να προβληματιστώ αλλά και να ενθουσιαστώ και να ξεχνάω όταν τα ακούω τα δικά μου ζόρια είναι :

Smells Like Victory, ένα τραγούδι που μου έδωσε να καταλάβω ότι ακόμα και η μεγαλύτερη ήττα, μπορεί να μετατραπεί σε νίκη, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά! Και όπως μας λέει "Can you feel it in the air? Yeah! Smells like victory, and I let it stick to me. "


The Letter, ένα τραγούδι γραμμένο για μια απώλεια τους και αφιερωμένο σε όσους έχουν χάσει κάποιον αγαπημένο με τον οποιοδήποτε τρόπο όπως μας είπαν την Κυριακή! Και ενώ περιμένεις ένα απίστευτα λυπητερό τραγούδι, η μουσική του τελικά καταφέρνει και σε ξεσηκώνει και σου δίνει δύναμη!


Και τέλος το Against the Wall... Μοναδικό, δυναμικό, με μόνο σκοπό να μας δείξει πώς ότι κι αν γίνεται δεν μας πτοεί! Το ρεφρέν του σε πισμώνει και σε βοηθάει να ξεπεράσεις τις όποιες αδύνατες στιγμές σου! "Even if the world comes crashing down, and even if my luck would turn around, I stand tall, proud back against the wall! And even if the hands of time would freeze,you won’t see me begging down on my knees,I stand tall, proud back against the wall"

Απολαύστε τα βιντεάκια του, θαυμάστε την δύναμη που έχει αυτός ο άνθρωπος και ανακαλύψτε μέσα σε αυτά την δική σας δύναμη! 

9 σχόλια:

  1. O τύπος είναι τελείως τρελός! Με την καλή έννοια πάντα!
    [ε ναι είναι ωραίο να είσαι τρελός!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Εκφράσου μου,
    άλλο να στο λέω, άλλο να το βλέπεις!!!

    @sarper?, ναι ρε! είναι ωραίο! Και αναζωογονητικό! Αυτό που λείπει για να νιώθουμε και να είμαστε δυνατοί είναι η τρέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα ακούσει για τον Sighmark στο ραδιόφωνο.
    Είσαι πολύ τυχερή που τον είδες live!
    Είναι υπέροχος!
    Οι κινήσεις του είναι τόσο πολύ ΜΕΣΑ στο beat, που δυσκολεύεσαι πολύ να πιστέψεις ότι δεν ακούει.
    Πάντα ήθελα να μάθω sigh language...
    Μοιάζει τόσο πολύ με χορό!

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο!!!
    τελειο πραγματικα!

    Φιλια πολλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτος! Φοβερός!
    Και η μουσική του τρομερή!
    Υπέροχη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρομερός ο άνθρωπος!!
    καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. next μου τέλειοοοοο!!!! αυτό κι αν είναι ένα μυστικό που αξίζει να το μάθουν όλοι :)

    η μουσική από κωφούς και η ζωγραφική από τυφλούς. ποιος είπε ότι τα όρια είναι ανυπέρβλητα; τα όρια υπάρχουν για να ξεπερνιούνται κι αυτή είναι μια τρανή απόδειξη!

    φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ!!!!!ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ.
    ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή