Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Στο Φαληράκι της Ρόδου

Το Φαληράκι φημίζεται για την ωραία του θάλασσα, τον κοσμοπολήτικο χαρακτήρα του και την οργανωμένη του παραλία. Όμως πέρα απ' όλα αυτά - και πέρα απ'τις κινέζες που σου κάνουν μασάζ με 5 ευρώ χαχαχα - έχει ένα εστιατόριο που το φαί που σερβίρει πραγματικά αξίζει.




Το όνομα του δυστυχώς δεν το θυμάμαι, αλλά μπορείτε να το βρείτε εύκολα αν κάνετε δεξιά στο τέλος του κεντρικού δρόμου που βγάζει στην παραλία. Έχει μια βεράντα με δέντρα και τραπεζάκια με κόκκινες καρέκλες - αυτό μπορεί να δείχνει ένα σωρό εστιατόρια το παραδέχομαι, αλλά δοκιμάστε τα όλα δε χάνετε και τίποτα! :)))

Το φαγητό του λοιπόν είναι εξαιρετικό γιατί είναι σπιτικό, μαγειρευτό και πεντανόστιμο. Το δε ψωμί είναι ζυμωτό, αφράτο και μυρωδάτο. Πρώτη φορά μου έτυχε φαγητό τόσο καλό και νόστιμο σε τουριστικό θέρετρο και μου έμεινε αλησμόνητο. Γιατί κακά τα ψέματα στα τουριστικά θέρετρα τα πιο πολλά εστιατόρια καταφεύγουν στην εύκολη λύση του πρόχειρου, κακοψημένου φαγητού.

Όσο για την παραλία, είναι πανέμορφη, καθαρή και γεμάτη κόσμο όλες τις ώρες, αλλά παρόλ'αυτά δεν υπάρχει στριμωξίδι. Η θάλασσσα δροσερή, γαλανή και κάπως βαθούτσικη, όμως αξίζει τον κόπο να νοικιάσεις μια ξαπλώστρα και να κοιτάς το απέραντο γαλάζιο, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχα....αν πάω ποτέ να είσαι σίγουρη θα το ψάξω...
    φιλιά Κρητικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φούλη μου να το ψάξεις. Αξίζει τον κόπο ;)
    Φιλιά Κυπριακά :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή